Over ons

Bij De Kloeff werken we elke dag aan de duurzaamste én sociaalste meubelcollectie van Nederland. Gewoon, omdat dat hard nodig is.

Wie wij zijn

Wij zijn Frederik en Dennis. Al sinds onze jeugd komen we bij elkaar over de vloer. En op onze leeftijd is dat stiekem al best lang.
In 2020 ontstaat het idee om een meubelmakerij te starten en in 2021 produceert De Kloeff zijn eerste meubel. Zoals dat hoort bij een startende onderneming, doen we dat vanuit de garage van Frederik.

Inmiddels hebben we een échte werkplaats in Pijnacker en timmeren we aardig aan de weg richting de doelen die we ons hebben gesteld: Met onze meubels willen we niet alleen van jouw huis een fijne plek maken, maar ook een bijdrage leveren aan een betere toekomst voor mens en milieu.

De Kloeff Meubels Hoogslaper Kinderbedden Duurzame keuzes voor een leefbare toekomst voor kinderen

Duurzaam en toekomstbestendig

Bij De Kloeff zetten we ons dagelijks in voor een duurzamere wereld. En dat doen we door jou te helpen bij het vergroenen van de kern van je huis: je meubels.

Wij maken met onze meubels niet alleen je huis mooier, maar hebben ook oog voor de noodzakelijke verduurzaming van de meubelindustrie.

We onderscheiden ons van conventionele meubelproducenten door te kiezen voor massief hout in plaats van bijvoorbeeld spaanplaat, wat vaak een hoge concentratie lijm en chemicaliën bevat en lastig te recyclen is.

Kern van onze toekomstbestendige werkwijze is het hergebruiken van wegwerppallets. Deze zijn afkomstig van lokale kwekerijen en vormen we om tot hoogwaardig en duurzaam meubelhout.

Elk meubel in onze collectie bevat verschillende aspecten van duurzaamheid. Op onze website kun je per product de specifieke duurzame kenmerken vinden. Zo maak je niet alleen een bewuste keuze voor je interieur, maar draag je ook bij aan een groenere toekomst.

Sociaal ondernemen

Al in ons eerste plan schreven we het op: "In ons bedrijf zijn we goed voor elkaar en onze omgeving. Ons bedrijf is voor iedereen die er werkt een springplank naar een betere toekomst."

Nu, een paar jaar later, zijn we hard op weg om dit voornemen werkelijkheid te laten worden. We maken onze meubels al bijna twee jaar in nauwe samenwerking met zorgkwekerij Bloei! Een prachtige plek met allemaal enthousiaste mensen die om één of andere reden (nog) niet in aanmerking komen voor een plek op de reguliere arbeidsmarkt.

Bij het maken van onze meubels krijgen we hulp van de kanjers van Bloei. Het team van Bloei helpt ons bij 'van pallet tot plank'. Ze halen oude pallets uit elkaar en schuren, schaven en zagen daarna net zo lang totdat er perfecte planken overblijven. Vervolgens nemen wij bij De Kloeff het stuk 'van plank tot meubel' voor onze rekening.

Een prachtige samenwerking waarbij het mes aan twee kanten snijdt.